Cees woonblog

Woonblog van Cees

Kies het perfecte behang voor elke kamer in je huis

Het kiezen van het juiste behang kan je interieur naar een hoger niveau tillen. Of je nu een warme en gezellige sfeer wilt creëren of een modern en strak uiterlijk nastreeft, de keuze van behang speelt een cruciale rol. In dit artikel verkennen we hoe je de perfecte stijl kunt kiezen, rekening houdt met de ruimte en functie, kleuren en patronen combineert, materialen en texturen benut en of je het zelf moet doen of een professional moet inhuren.

De eerste stap bij het kiezen van behang is het bepalen van je persoonlijke stijl. Dit is essentieel omdat het behang een aanzienlijke impact heeft op de algehele uitstraling van de kamer. Denk na over welke stijlen je aanspreken. Hou je van een klassieke, tijdloze look of ben je meer aangetrokken tot moderne, minimalistische ontwerpen? Misschien voel je je meer thuis in een bohemien of eclectische sfeer.

Bij Van Zweden Wonen kun je een breed scala aan stijlen vinden, waaronder de exclusieve collecties van ARTE. Het kopen van arte behang biedt de mogelijkheid om unieke ontwerpen te introduceren die je interieur echt laten opvallen. De grootste ARTE Inspiration Shop in Nederland, gelegen in hun showroom in Den Haag, biedt inspiratie voor elke smaak en stijl.

Het is ook nuttig om inspiratie op te doen uit tijdschriften, websites en sociale media. Maak een moodboard met afbeeldingen van interieurs die je mooi vindt. Dit kan helpen bij het visualiseren van hoe verschillende stijlen er in jouw ruimte uit zouden kunnen zien. Vergeet niet dat de stijl die je kiest ook moet passen bij de rest van je interieur, zoals meubels en accessoires.

Denk aan de ruimte en functie

De functie van de ruimte waarin je het behang wilt aanbrengen is een andere belangrijke factor om te overwegen. Verschillende kamers hebben verschillende behoeften en vereisten. Bijvoorbeeld, in een woonkamer wil je misschien een gezellige en uitnodigende sfeer creëren, terwijl een thuiskantoor meer gebaat is bij een rustige en productieve omgeving.

In de slaapkamer kun je kiezen voor rustgevende kleuren en patronen die bijdragen aan een goede nachtrust. Voor kinderkamers kun je overwegen om speelse en kleurrijke ontwerpen te gebruiken die de verbeelding stimuleren. Voor badkamers en keukens is het belangrijk om te kiezen voor vochtbestendige materialen.

Bij Van Zweden Wonen bieden ze ook behangadvies op maat, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke eisen van elke ruimte. Hun gecertificeerde ARTE-installateurs kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste behang voor elke kamer in huis.

Kleur en patroon combineren

Kleur is een krachtig hulpmiddel bij het bepalen van de sfeer in een ruimte. Warme kleuren zoals rood en oranje kunnen energie uitstralen, terwijl koele kleuren zoals blauw en groen rustgevend werken. Neutrale tinten zoals beige en grijs zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren.

Het combineren van patronen kan ook een interessante dynamiek aan je interieur toevoegen. Durf te experimenteren met verschillende patronen, zoals strepen, bloemen of geometrische vormen. Het is echter belangrijk om balans te vinden; te veel verschillende patronen kunnen overweldigend zijn.

Bij het kopen van arte behang krijg je toegang tot unieke patronen die nergens anders te vinden zijn. De uitgebreide collectie omvat alles van subtiele texturen tot gedurfde ontwerpen, perfect voor wie op zoek is naar iets speciaals.

Materialen en texturen spelen een rol

Naast kleur en patroon is het materiaal van het behang ook belangrijk. Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen en bieden diverse voordelen. Papierbehang is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te brengen en relatief goedkoop, maar minder duurzaam dan vinylbehang.

Vinylbehang is waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het ideaal is voor keukens, badkamers en kinderkamers. Textielbehang voegt een luxe uitstraling toe aan elke ruimte door zijn rijke textuur en diepere kleurtinten.

ARTE-behang staat bekend om zijn hoogwaardige materialen en innovatieve texturen. Bij Van Zweden Wonen kun je deze hoogwaardige opties verkennen in hun uitgebreide showroom, waar ze meer dan 150 boeken met stalen hebben om uit te kiezen.

Zelf doen of een professional inhuren?

Een belangrijke beslissing bij het aanbrengen van behang is of je het zelf wilt doen of een professional wilt inhuren. Het zelf aanbrengen van behang kan kosten besparen en geeft voldoening, maar het vereist wel precisie en geduld.

Als je kiest voor complexere ontwerpen of hoogwaardige materialen zoals ARTE-behang, kan het inhuren van een professional de beste optie zijn. Gecertificeerde installateurs hebben de vaardigheden en ervaring om ervoor te zorgen dat het behang perfect wordt aangebracht zonder luchtbellen of scheuren.

Bovendien biedt Van Zweden Wonen ook installatie- en renovatiediensten aan, zodat je zeker weet dat jouw arte behang kopen ook resulteert in een prachtig afgewerkt resultaat dat jarenlang meegaat.

Conclusie

Het kiezen van het juiste behang kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Door rekening te houden met persoonlijke stijl, ruimte en functie, kleur- en patrooncombinaties, materialen, texturen en of je het zelf doet of niet, kun je ervoor zorgen dat jouw keuze perfect past bij jouw interieurvisie. Bezoek Van Zweden Wonen om inspiratie op te doen in hun uitgebreide ARTE Inspiration Shop en laat je adviseren door hun deskundige team voor de beste resultaten.